ჩინეთში კვერცხის შარდში მოხარშვის ტრადიცია ზეიანგის პროვინციაშ დიდი ხანია არსებობს. თუმცა ადგილობრივი მზარეულები აპირებენ ამ კერძის საერთაშორისო ექსპორტზე გატანას.მზარეულ ლუ მინგის განცხადებით კვერცხის მოსახარშად 10 წლამდე ბიჭების შარდია ყველაზე კარგი, და ისინი ამ “პროდუქტს” ადგილობრივ სკოლებში იმარაგებენ. “სკოლებში სპეციალურ ვედრებს ვდგამთ რომელშიც მოსწავლეები ისაქმებენ და ასე ვაგროვებთ ყოველდღიურად ” აცხადებს მინგი.
კვერცხებს თავდაპირველად ნაჭუჭიანად ხარშავენ შარდში ხოლო შემდეგ ერთი დღღამის განმავლობაში გაფცქვნილი კვერცხი უნდა გაჩერდეს ამ სითხეში და მხოლოდ ამის შემდეგაა საჭმელად ვარგისი.”ეს კერძი გემრიელი და სასარგებლოა, გეხმარებათ კონცენტაციაში” აცხადებს ლუ მინგი
შარდში მოხარშული კვერცხი – ჩინური ეროვნული დელიკატესი
წინა პოსტი
You must log in to post a comment.